Laborantelevplads søges
Tilbage til Laborantskolen i Roskilde
Skoleprojekt: Fedtsyrefordeling i udvalgte fødevarer/GC |
|||
Vi syntes ikke vi kom ordentligt til bunds i metodevalidering. Vi valgte derfor, at vores skoleprojekt skulle være en "fortsættelse" af metodevaldering. Vi udvalgte 3 fødevarer - avocado, "nutella" og overtrækschokolade. Denne gang skulle vi udføre ekstraktion af olier og fedtstoffer med soxhletapparat - men derudover var udførsel af forsøget meget lig forsøg i metodevalidering. Vi stødte på flere udfordringer undervejs - "manglende" fedt i prøverne i forhold til opslag på www.foodcomp.dk - heptadecansyre til intern standard, der bare ikke ville opløses ordentligt trods flere forskellige opløsningsmidler - en GC, der lukker ned efter at have kørt 3 ud af 40 prøver. Men vi fandt en løsning på det hele, og vi fik kørt alle 108 prøver ( ja, mange prøver, men vi er rigtig glade for at arbejde i laboratoriet). 60 timer i laboratoriet - rapportskrivning og mundtlig eksamen var desværre afslutningen på 18 måneders teoretisk uddannelse - og jagten på praktikplads sat ind. Jeg glæder mig meget til at komme i gang igen. |
![]() ![]() Pludseligt snevejr - tiden i laboratoriet blev også brugt på at nyde "udsigten" ![]() Så blev rapporten færdig og klar til aflevering den 21. januar 2015 inden kl. 12. Endelig afslutning af projektet og hele uddannelsen, var den 27. januar - jeg bestod den mundtlige eksamen......... |
||
Lisbeth Bauer Knudsen • laborantelev@gmail.com • tlf.: 22 90 86 91 |