Laborantelevplads søges

Tilbage til Laborantskolen i Roskilde

Skoleprojekt:
Fedtsyrefordeling i udvalgte fødevarer/GC
     

Vi syntes ikke vi kom ordentligt til bunds i metodevalidering.
Vi valgte derfor, at vores skoleprojekt skulle være en "fortsættelse" af metodevaldering.

Vi udvalgte 3 fødevarer - avocado, "nutella" og overtrækschokolade.

Denne gang skulle vi udføre ekstraktion af olier og fedtstoffer med soxhletapparat - men derudover var udførsel af forsøget meget lig forsøg i metodevalidering.

Vi stødte på flere udfordringer undervejs - "manglende" fedt i prøverne i forhold til opslag på www.foodcomp.dk -  heptadecansyre til intern standard, der bare ikke ville opløses ordentligt trods flere forskellige opløsningsmidler - en GC, der lukker ned efter at have kørt 3 ud af 40 prøver.

Men vi fandt en løsning på det hele, og vi fik kørt alle 108 prøver ( ja, mange prøver, men vi er rigtig glade for at arbejde i laboratoriet).



60 timer i laboratoriet - rapportskrivning og mundtlig eksamen var desværre afslutningen på 18 måneders teoretisk uddannelse - og jagten på praktikplads sat ind.

Jeg glæder mig meget til at komme i gang igen.
  Soxhlet- opstilling




Pludseligt snevejr - tiden i laboratoriet blev også brugt på at nyde "udsigten"




Så blev rapporten færdig og klar til aflevering den 21. januar 2015 inden kl. 12.

Endelig afslutning af projektet og hele uddannelsen, var den 27. januar - jeg bestod den mundtlige eksamen.........
 
       
Lisbeth Bauer Knudsen • laborantelev@gmail.com • tlf.: 22 90 86 91